Euroopan tiede- ja taideakatemia: yhteisiä vastauksia yhteisiin kysymyksiin

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Euroopassa on viime vuosina eletty kuohuvia aikoja. Pakolaiskriisi koettelee Euroopan rajoja ja yhtenäisyyttä, eikä talouden kehityksessäkään ole edelleenkään hurraamista.

Voiko tutkimusmaailmasta ja tutkijoiden yhteistyöstä yli tieteen- ja maanrajojen löytyä vastauksia koko Eurooppaa koskeviin ongelmiin? <--break->Kyllä voi, vastaa Euroopan tiede- ja taideakatemian Suomen delegaation johtajana toimiva emeritusprofessori Juhani Laurinkari.

– Vuosittaisten symposiumien ja kokoontumisten merkeissä yhteisiin kysymyksiin pyritään löytämään yhteisiä vastauksia.  Tavoitteena on kehittää yhteistyötä, meillä ei ole paineita kilpailla toistemme kanssa, Laurinkari kuvaa.

Eri tieteen- ja kulttuurinalojen kansainvälisten huipputukijoiden keskustelufoorumina toimivaan Euroopan tiede- ja taideakatemiaan kuuluu yli 1 700 jäsentä. Heidän joukossaan on 32 nobelistia.

– Pohdittavana on muun muassa miten toteuttaa oikeudenmukaisempaa maailmaa, muokata elinolosuhteita eri tieteenalojen näkökulmista katsottuna inhimillisimmiksi, myönteisimmiksi, rakentavimmiksi. Elämme aikaa, johon liittyvät pakolaiskysymykset ja jossa on suuria, poliittisia jännitteitä. Tämä näkyy akatemian toiminnassa.

Kuuntele haastattelu.

kuuntele Kesto: 24’41”

Vastaa