Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Suomalaisella muodilla on nyt kysyntää maailmalla. Jo muutaman vuoden kestänyttä Suomi-muodin nousukiitoa tervehditään Suomessa hyvillä mielin, sillä alan toimijoiden mielestä vaatetusala on ollut meillä kovin väheksyttyä.

– Suomessa muotialaa on potkittu päähän kaikkein eniten. Tämä on ollut väheksytty ala, puhutaan termein rättiala. Nyt on ollut jo muutaman vuoden ajan näkyvissä todellinen nousu ja muotiala on se, joka näyttää suuntaa omalla rohkeudellaan muulle designalalle, kuvaa lehtori Sirpa Ryynänen Savonia-ammattikorkeakulusta.

Mutta mistä löytyvät Suomi-muodin ainekset ja millaisin eväin maailmalla pärjää?

– Tuodaan omannäköistä muotia, ollaan rohkeita, käsitellään materiaaleja, käytetään värejä ja tuodaan uutta muotoa vaatteisiin. Tarvitaan puhuttelevaa designia ja vahvaa teknistä, myös teknologista osaamista, Sirpa Ryynänen luettelee.

Kuuntele haastattelu:

kuuntele Kesto: 21’06”

Vastaa