Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä
Herastuomari Petter Väänänen (näyttelijä Tarmo Valkonen) ja kauppias Backman (näyttelijä Sari Happonen).

Huhtikuun alussa juhlitaan näyttävästi Kuopion tuomiokirkon 200-vuotista taivalta. Kuopion tuomiokirkkoseurakunta tilasi juhlavuoden kunniaksi teatteriohjaaja Johanna Sorjoselta näytelmän Kivi kiveltä, jonka hän myös ohjaa. Näytelmä toteutetaan yhteistyössä Kuopion kaupunginteatterin kanssa.

Esityksessä kuljetaan vauhdikkaasti vuosikymmenten läpi kertojanaisen opastuksella. Matkan varrella tutuksi tulevat niin isännät, emännät, rengit ja piiat kuin papit ja piispatkin. Kaikkia heitä ajaa takaa totuuden etsintä, elämän tarkoituksen löytäminen. Sorjosen ohjaus pöllyttää kirkon nurkkia raikkaalla otteella, ja laulut sekä urkumusiikki käyvät vuoropuhelua eri aikakausien kanssa.

Moninaisissa rooleissa sukkuloivat Sari Happonen ja Seija Pitkänen Kuopion kaupunginteatterista, kanttori Anna Pöyhönen Tuomiokirkkoseurakunnasta sekä Jarkko Kumpulainen ja näyttelijä Tarmo Valkonen. Puvustuksesta vastaavat Savonia-ammattikorkeakoulun vaatetusmuotoilun opiskelijat, äänestä ja valoista Anne Salmi.

Lisää Kuopion tuomiokirkon 200-vuotiseen historiaan liittyvää materiaalia Kantissa:

Kuvituskuva: Sami Tirkkonen

Vastaa