Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Kolmellatoista paikkakunnalla ympäri Suomen järjestetty tiedetapahtuma keräsi huippuyleisön. Yhteensä 12 000 kävijää vieraili Tutkijoiden yön työpajoissa, esityksissä, luennoilla ja klubeilla. Tapahtuman teemana oli muutos.

Suosittuja tapahtumia Tutkijoiden yössä olivat koululaisille suunnatut työpajat sekä viihteelliset iltatapahtumat, kuten Science Battle Turussa. Jyväskylässä ja Kuopiossa rikottiin tiedetapahtumien kävijäennätyksiä. Tieteentekijöiden liitto valitsi filosofian tohtori Olga Davydova-Minguetin Vuoden tieteentekijäksi Joensuun Tutkijoiden yössä.

Tutkijoiden yö järjestettiin tänä vuonna Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Savonlinnassa, Sodankylässä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. Järjestäjinä oli yli kymmenen suomalaista yliopistoa, Tiedekeskus Heureka, Tieteellisten seurain valtuuskunta, Teknologian tutkimuskeskus VTT ja European Forest Institute.

Tutkijoiden yö järjestetään seuraavan kerran 29.9.2017, tuolloin juhlitaan on Suomen 100-vuotinen itsenäisyttä.

Vastaa