Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Itä-Suomen yliopistossa suoritettiin kaikilla tutkintotasoilla ennätysmäärä tutkintoja vuonna 2016. Tohtorintutkintoja suoritettiin 178, ylempiä korkeakoulututkintoja 1419 ja alempia korkeakoulututkintoja 1394.

Kaikilla tutkintotasoilla suoritettiin enemmän tutkintoja kuin minään aiempana vuonna yliopiston toiminnan käynnistymisvuodesta 2010 alkaen. Tutkintomäärät kasvoivat huomattavasti myös edellisestä vuodesta, jolloin tohtorintutkintoja suoritettiin 162, ylempiä korkeakoulututkintoja 1380 ja alempia 1360.

Tohtorintutkintojen määrä ylitti asetetun tavoitteen jo kolmantena vuonna peräkkäin. Tutkintotavoite on 157 tohtoria vuodessa. Eniten tohtorintutkintoja tuottivat luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta sekä terveystieteiden tiedekunta, joista kummastakin valmistui 66 tohtoria. Koulutusaloittain eniten tohtorintutkintoja suoritettiin luonnontieteissä ja lääketieteessä. Tohtorintutkinnoista entistä useampi, jo yli neljäsosa, oli ulkomaalaisten suorittamia.

Sekä ylempien että alempien korkeakoulututkintojen määrä kasvoi erityisesti kasvatustieteellisellä koulutusalalla ja oikeustieteissä. Alempien korkeakoulututkintojen määrä kasvoi huomattavasti myös humanistisella ja yhteiskuntatieteellisellä koulutusalalla.

– Tulos kertoo muun muassa hyvästä opiskelumotivaatiosta kaikilla tutkintotasoilla, akateeminen rehtori Jaakko Puhakka toteaa.

Vastaa