Peli koukuttaa kuntoutumaan

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on käynnistynyt kansainvälinen tutkimushanke, jossa virtsan karkailusta kärsivät naiset kuntouttavat lantionpohjan lihaksiaan tietokonepelin avulla. Mukana harjoittelussa on biopalautelaite, jolla lihasten toimintaa seurataan reaaliaikaisesti.

Ylilääkäri Olavi Airaksinen kertoo, että jo alkuvaiheen testauksessa on havaittu harjoittelun tehostuvan uuden teknologian myötä.

– Tiedämme, että lantionpohjan lihaksistoa kuntouttamalla voidaan hallita virtsankarkailua.

Suurin haaste on saada ihmiset tekemään sitä jatkuvasti ja riittävällä intensiteetillä. Pelien merkitys on innostaa ja motivoida ihmisiä tekemään harjoituksia, sillä pelillisyys koukutta positiivisessa mielessä. Tässä siis peliriippuvuus ei ole pahaksi, Airaksinen naurahtaa.

Kuuntele haastattelu:

KuunteleKesto: 16’26”

 

WOMEN UP -projekti on EU:n Horizon 2020 -hankeohjelmaan kuuluva tutkimus- ja kehittämishanke.

Vastaa