Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Itä-Suomen yliopisto ja Namibian yliopisto laajentavat yhteistyötään farmasian alalle. Yliopistot ovat tehneet yhteistyötä yhteiskuntatieteiden, metsätieteiden ja kasvatustieteiden aloilla jo kahden vuosikymmenen ajan, ja Itä-Suomen yliopisto on yksi Namibian yliopiston pitkäaikaisimmista suomalaisista kumppaneista.

Namibian Windhoekissa vastikään solmitun yhteistyösopimuksen johdosta yliopistojen välinen yhteistyö laajenee terveystieteisiin ja erityisesti farmasian alalle. Sopimuksen allekirjoittivat Namibian yliopiston (UNAM) varakansleri Lazarus Hangula ja rehtori Jukka Mönkkönen.

Tiekarttaa farmasian alan yhteistyölle hahmoteltiin Namibian yliopiston terveystieteiden kampuksella Windhoekissa, missä Namibian yliopiston farmasian laitoksen varadekaani Timothy Rennie ja Itä-Suomen yliopiston farmasian laitoksen johtaja, professori Jarkko Ketolainen tapasivat tiimeineen. Tavoitteena on ensimmäisten toksikologian alan opiskelijoiden kouluttaminen Namibiassa. Tapaamisessa keskityttiin myös yritysyhteistyön, sääntelyn ja kapasiteetin vahvistamisen teemoihin.

Itä-Suomen yliopiston farmasian laitoksen edustajat vierailivat myös Etelä-Afrikassa, missä he tapasivat Pretorian yliopiston ja Tshwanen teknillisen yliopiston edustajia. Keskusteluissa olivat ammattilaisille suunnatut toksikologian ja sosiaalifarmasian lyhytkurssit.

Vastaa