Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä
Kuvassa Jukka Onttonen, Maiju Tiirikainen ja Henri Tikkanen. Kuva Sami Tirkkonen.
Kuvassa Jukka Onttonen, Maiju Tiirikainen ja Henri Tikkanen. Kuva Sami Tirkkonen.

Dramaattista, mahtipontista, värikästä, rikasta ja näyttävää musiikkia – näin oopperamusiikin olemusta kuvaa musiikkipedagogiksi Savonia-ammattikorkeakoulussa opiskeleva Iiris Rissanen. Hän on uppoutunut oopperan maailmaan kun Kuopion kaupunginteatterin lava täyttyy tänä keväänä tassuista, kuonoista ja väräjävistä viiksistä Koirien Kalevala -oopperan tiimoilta.

Jaakko Kuusiston säveltämä veijarimainen ooppera on Kuopiossa jättimäinen näyte tulevien ammattilaisten osaamisesta, sillä se on toteutettu yhteistyössä kaupunginorkesterin, Savonia-amk:n ja Kuopion konservatorion kanssa.

Iiris Rissaselle Koirien Kalevala -ooppera on tullut kovin tutuksi, sillä hän on toiminut teoksen korrepetiittorina eli harjoituspianistina jo viime syksystä lähtien. Esitysten aikaan hän toimii orkesteripianistina.

– On ollut mahtavaa nähdä miten draama, tanssi, laulu, puhe ja musiikki yhdistyvät toisiinsa. Kuusiston musiikissa on ollut haastavaa se, että teoksessa on todella nopeat temmot, todella nopeasti vaihtuvat tahtilajit ja vaihdetaan tunnelmasta toiseen todella nopeasti, Rissanen kuvaa.

Kuuntele lisää Iiriksen matkasta Koirien Kalevalan koirien heimon, hurjien ja häijyjen susien sekä sitkeiden kissojen maailmassa:

KuunteleKesto: 18’08”

Vastaa