Aivoja syövä ameba opettaa englantia

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Aivoja syövä ameeba, verenhimoinen murhaaja, rekka-autolla torille rysäyttävä rikollinen ja suomalaiset terveysalan opiskelijat – mikä näitä yhdistää?

Vastaus on rikostarinan muotoon punottu kesäkurssi, jonka avulla bioanalytiikan, ensihoidon, kätilötyön ja fysioterapian opiskelijat saavat oppia ammattialansa englannin kielestä.

– Rikos on se, joka kiehtoo ja koukuttaa, kertoo tarinan ja kesäkurssin suunnitellut lehtori Pekka Kaartinen Savonia-ammattikorkeakoulusta.

Verkkokurssin aineistona oli äänikertomus aivoja syövästä amebasta ja sitä levittävästä murhaajasta, joka toimii Kuopiossa Savonia-ammattikorkeakoulun kampuksella. Tarinaa kertovat sekä amerikanenglantia että brittienglantia äidinkielenään puhuvat.

– Kurssi koostuu siis rikostarinasta ja sen ympärille kehitetyistä oppimistehtävistä, Kaartinen summaa.

Uudenlainen tapa oppia kieltä oli palautteen mukaan opiskelijoille hyvin mieluinen.
– Eräs opiskelija tuumasi, että tämä oli paras ja mielenkiintoisin verkkokurssi ja oppimistehtävät oli todella hyviä.

Mekin pääsemme nyt tarinan maailmaan kun Anne Heikkinen tapasi Pekka Kaartisen. Haastattelun lomassa kuullaan näytteitä äänidekkarista:

KuunteleKesto: 21’40”

 

2 KOMMENTIT

  1. Riemastuttavaa nähdä, että vahvat perinteet naisesta uhrin roolissa ja ulkomaalaisesta terroristina pitävät edelleen asemansa suomalaisessa fiktiossa. Sattumaa tai ei, ameeba-parka saattaisi kyllä kuolla yksipuoliseen dieettiin ”arvon lehtorin” otsalohkossa…

Vastaa