Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Tuuli-, aurinko- ja aaltoenergia ovat hyviä esimerkkejä tulevaisuuden uusiutuvista ja päästöttömistä energiantuotantomuodoista. Näiden energiamuotojen käyttö on toki ilmastoneutraalia, mutta mistä saadaan energiaa myös pimeinä ja tuulettomina aikoina?

Entäpä kun liikennekin siirtyy päästöttömiin energiamuotoihin? Tarvitaan siis energian varastointia ja uudenlaisia tekniikoita sähköenergian varastoimiseen.
– Akkuteknologian merkitys korostuu entisestään, uumoilee professori Vesa-Pekka Lehto.

Itä-Suomen ylipistossa on selvitetty maankuoren toiseksi yleisimmän alkuaineen eli piin mahdollisuuksia uuden sukupolven akkuteknologiassa.

– Tutkimuksessa selvitettiin nanohuokoisen piin soveltuvuutta litiumioniakkuihin. Tutkimus tuo uutta teknologiaa litiumioniakkuihin korvaamalla nykyisin anodina käytettävän grafiitin piillä. Piin avulla anodin kapasiteetti voidaan jopa nelinkertaistaa.

Kuuntele haastattelu:

KuunteleKesto: 21’41”

 

Vastaa