Totta joka sana vai valhetta kaikki tyyni

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Suomessa luottamus perinteisen median uutisiin on säilynyt korkeana. Reuters-instituutin Digital News Report 2017 mukaan perinteisen median kautta uutisia seuraa viikoittain 85 prosenttia vastaajista ja verkon kautta 88 prosenttia vastaajista. Vain 8 prosenttia suomalaisista pitää sosiaalista mediaa pääasiallisena uutislähteenään.

Mutta mihin media on menossa kun kuulemme yhä useammin väitteen, että elämme totuuden jälkeistä aikaa. Mistä median totuudessa ja valheessa on kysymys, mitä ovat vastamediat ja valemediat tai trollaus ja miksi nämä ilmiöt ovat aktualisoituneet juuri nyt?

Ikääntyvien yliopistossa puhunut asiantuntija ja toimittaja Riitta Raatikainen kertoo, että kyse on laajemmasta, kulttuurimme ja arvojemme perusteisiin liittyvästä aikakausi-ilmiöstä.

Kuuntele Raatikaisen luento kokonaisuudessaan:

KuunteleKesto: 68’19”

 

Vastaa