Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä
Dosentti Mari Kangasniemi, UEF

– Automatiikka ja robotiikka sopivat terveydenhuollossa parhaiten niihin tehtäviin, joihin ei tarvita ihmisen panosta kuten vaikkapa apteekissa lääkepakkauksen varastosta hakemiseen tai sairaalassa sairaalasängyn pesuun, kuvaa dosentti Mari kangasniemi.

Hän puhui Ikääntyvien yliopiston luentosarjassa hoivaroboteista ja kertoi mitä robotiikka tuo ja mitä sen pitäisi tuoda terveydenhoitoon ja hoitotyöhön.

Silitettävä ja maukuva robottikissa, pehmoisen hoivattava hylje tai jumppaliikkeitä näyttävä ja vuorovaikutukseen pystyvä Zora-robotti – siinä esimerkkejä jo nyt käytössä olevista hoivaroboteista. Hoitotyön osalta maailmalla on potilaiden nostorobotteja ja lääkehoidon luotettavuutta parantavia lääkkeenjakorobotteja. Lääketieteen puolella arkea ovat erilaiset robottiavusteiset toimenpiteet.

Kuuntele Kangasniemen luento kokonaisuudessaan:

KuunteleKesto: 40’26”

 

Vastaa