Kurkkaus korkeakouluun jo lukioaikana

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä
Opinto-ohjaaja Pauliina Pöntinen ja opiskelija Henri Toivanen.

Kuopion Lyseon lukion opiskelija Henri Toivanen urakoi samanaikaisesti sekä lukio-opintoja että yliopisto-opintoja.
– Opiskelen Itä-Suomen yliopiston Avoimen yliopiston tarjonnasta psykologiaa ja on mahtavaa kun voi jatkaa siitä, mihin lukiokurssit päättyvät. Toisaalta opinnoista on suoraa hyötyä kun ajattelee tulevia korkeakouluopintojen pääsykokeita, Toivanen huikkaa.

Opinto-ohjaaja Pauliina Pöntynen nyökyttelee tyytyväisenä vieressä.
– Tämä on uuden lukiolainkin näkökulmasta sitä ajan henkeä eli annetaan lukiossa valmiuksia jatko-opintoihin ja tarjotaan mahdollisuus kurkata yliopisto-opintoihin ja lukiovaiheessa.

Kuopiossa on mahdollista opiskella yliopisto-opintoja harvinaisen monipuolisesti jo lukioaikana. Tarjolla on Suomen laajin valikoima johdantokursseista perusopintoihin asti esimerkiksi historiasta, psykologiasta, luonnontieteistä, oikeustieteistä tai farmasiasta.

Kurssit hyväksiluetaan lukiolaisen opintoihin, joten avoimen opinnot eivät välttämättä tuota ylimääräistä työtä muiden lukio-opintojen lisäksi. Toisaalta lukioaikana tehdyistä opinnoista saa hyväksilukuja mahdollisiin tuleviin korkeakouluopintoihin.

– Ensi keväänä on tarkoitus tehdä viimeiset kirjoitukset ja siitä sitten pääsykokeisiin ja ensimmäisellä sisään. Sitä tavoitetta tukevat nämä avoimen opinnot, että on mahdollisimman hyvät rahkeet lähteä pääsykokeisiin heti ylioppilaskokeitten jälkeen, Toivanen tuumaa.

Kuuntele lisää:

KuunteleKesto: 16’40”

Vastaa