Savonian terveysala ja liiketalous kiinnostivat yhteishaussa

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Ammattikorkeakoulujen yhteishaku päättyi 28.3.2018. Savoniassa haussa olleisiin 41 tutkinto-ohjelmaan oli yhteensä 7815 hakijaa. Ensisijaiseksi hakukohteekseen Savonian koulutuksen oli laittanut 3500 hakijaa. Kasvua ensisijaisissa hakijoissa oli 146 viime kevääseen verrattuna. Aloituspaikkoja oli tarjolla 1390.

Eniten ensisijaisia hakijoita oli viime vuosien tapaan ensihoitajan AMK-koulutukseen. Siellä 35 aloituspaikkaa tavoitteli 377 ensisijaista hakijaa. Liiketalouden koulutuksiin oli ennätysmäärä hakijoita. Tradenomin ja Wellness-tradenomin koulutusten 195 aloituspaikkaan oli 708 ensisijaista hakijaa. Viime vuonna 155 liiketalouden aloituspaikkaa tavoitteli 485 ensisijaista hakijaa.

Ylemmissä AMK-tutkinnoissa eniten hakijoita oli uuteen hyvinvointikoordinaattorin tutkinto-ohjelmaan, jossa 20 aloituspaikkaa tavoitteli 67 ensisijaista hakijaa. Ylemmistä AMK-tutkinnoista eniten vetovoimaansa oli kasvattanut viime vuonna käynnistetty Digital Health –koulutus. Tässä sosiaali- ja terveysalan koulutuksessa 10 aloituspaikkaa tavoitteli 45 ensisijaista hakijaa.

Tekniikan koulutuksista eniten hakijoita oli tietotekniikan koulutukseen, jonka 30 aloituspaikkaa tavoitteli 110 ensisijaista hakijaa. Varkauden kampuksella käynnistyvien energiatekniikan koulutusten 45 aloituspaikkaan oli yhteensä 58 ensisijaista hakijaa. Viime vuonna energiatekniikan koulutuksiin oli 46 ensisijaista hakijaa.

Savonian monimuotokoulutuksissa opiskelijavalinta tehdään tänä keväänä valintakurssilla, jossa hakija opiskelee alan opintoja verkkototeutuksena kevään aikana. Valintakurssin opintomenestys ratkaisee osassa koulutuksia suoraan opiskelupaikan saannin, osassa koulutuksia se pisteytetään ja otetaan siten osaksi opiskelijavalintaa. Tämä uusi ratkaisu selvästikin kiinnosti hakijoita, sillä monimuotokoulutuksiin oli tänä vuonna keskimäärin jopa 3,5 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Vastaa