Taitajista 9 mitalia Savon ammattiopiston opiskelijoille

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Savon ammattiopiston opiskelijat saavuttivat upeat 9 mitalia Tampereella tänään päättyneissä Taitaja2018 ammattitaidon SM-kilpailuissa. Opiskelijat saivat 2 kultaa, 3 hopeaa ja 4 pronssia.

Kultaa voittivat Tuija Valo visuaalisessa myyntityö -laji ja Eemil Pakarinen levy ja hitsaus -lajissa. Hopeaa saavuttivat Jere Kärkkäinen tietokoneet ja verkot -lajissa, Aslak Korhonen talonrakentaminen kirvestyöt -lajissa ja Niko Mähönen CNC-koneistuksessa. Pronssille ylsivät tietojenkäsittelyssä Ville Kokkarinen, viherrakennus –lajissa Hermanni Huuskonen, tarjoilija -lajissa Riikka Sajaniemi ja CNC-koneistuksessa Miika Korhonen.

Tampereella 14.–17.5.2018 järjestetyissä Taitaja2018 ammattitaidon SM-kilpailuissa kilpaili Savon ammattiopistosta eri ammattialojen valtakunnallisissa semifinaaleissa menestyneitä alle 21-vuotiaita nuoria. Savon ammattiopiston ja Varkauden lukion monialaiseen Taitaja2018-joukkueeseen kuului 26 kilpailijaa ja eri lajeja edustettuna on 16. Varkauden lukion kolmihenkinen joukkue osallistui lajiin yrittäjyys.

Taitaja2018-kisoissa tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailivat ammattitaitokilpailun SM-mitaleista noin 45 eri ammattialalla yli neljänsadan kilpailijan voimin. Skills Finland ry:n hallinnoima Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, jonka tavoitteena on kotimaisen ammatillisen koulutuksen ja osaamisen edistäminen.

Vastaa