Aspekti 31.5.2015

  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

  Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 31.5.2015.

  Kiusaaminen ei pääty peruskouluun. Esimerkiksi Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan kyselyssä yli 20 prosenttia opiskelijoista kertoi havainneensa kiusaamista tai syrjintää.
  Millaista on akateeminen kiusaaminen? Entä kulkevatko kiusaaminen tavat ja tottumukset valmistuvan opiskelijan mukana myös työelämään?

  Välivuosi on jotain mihin nuorta ei peruskoulun tai lukion jälkeen välttämättä kovin mielellään usuteta. Välivuosi voi kuitenkin olla myös tietoinen valinta, kuten se on kuopiolaiselle Tiina Räsäselle. Lukio-opinnot päättyivät kevään kirjoitusurakan myötä, eikä opintokevään jatkoksi kaavailtu pääsykoerumba tuntunut mielekkäältä.

  Huonokuuloistuutta käsittelevän ohjelmasarjamme neljännessä osassa  puhumme melusta, kuulovaurioiden syntymisestä sekä kuulonsuojelusta.

  Metsäalan opetus aloitettiin Suomessa noin 50 vuotta sitten. Paljon on tässä ajassa saha laulanut ja puuta kaatunut. Kuinka metsäalalla riittää tekijöitä, kuinka saadaan nuoria metsäalalle ja vielä pysymään siellä?

  Sunnuntaina vietetään pyhän kolminaisuuden päivää. Kuten päivän nimikin kertoo, kyse on pyhästä kolminaisuudesta – eli Jumalan kolmiosaisesta olemuksesta: isästä, pojasta ja pyhästä hengestä. Miten yksi voi olla kolme – tätä pohditaan Kirkon pyhät -sarjassa.

  Tällaiset aiheet tämän viikon Aspektissa.

  Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

  kuuntele Kesto 60’00”

  Lisää Aspekteja (kantti.net)

  Yle Puhe

  Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

  Vastaa