Aspekti 12.7.2015

  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

  Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 12.7.2015.

  Museotyö on ennaltaehkäisevää konservointia.
  – Valo haalistaa tekstiilin väriä ja aiheuttaa lisäksi kankaan haurastumista. Myös kosteuden sekä lämpötilan muutokset aiheuttavat ongelmia, kertoo tekstiilikonservaattori Anu Reijonen. Mitä kaikkea museon kulisseissa tehdään ja millaisin keinon varmistetaan mittaamattoman arvokkaiden kulttuurihistoriallisten esineiden säilyminen myös jälkipolville?

  Siilinjärven Vuorelasta löytyy hydraulisylinterien valmistukseen erikoistunut Hydroline Oy. Yhtiö kehittää aktiivisesti robotiikan ja automaatioalan koulutusta yhteistyössä Savon ammatti- ja aikuisopiston kanssa. Hydrolinen tiloihin on rakennettu robottiteknologiaa sisältävä teollisuusautomaation oppimisympäristö.

  Yksityisomaisuus ja yhteisomaisuus: filosofiasta globaalipolitiikkaan.
  Talous nousee voimakkaasti esille jokapäiväisessä uutisoinnissa. Ja jokapäiväisissä kahvipöytäkeskusteluissa taas päivitellään, miksi kaikkea mitataan rahassa. Taloudesta ja omistamisesta puhutaan myös kevään Filosofiakahviloissa. Kevään ensimmäisenä puhujana kahville saapui dosentti, tutkija Teppo Eskelinen Itä-Suomen yliopistosta.

  Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

  kuuntele Kesto 60’00”

  Lisää Aspekteja (kantti.net)

  Yle Puhe

  Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

  Vastaa