Aspekti 4.10.2015

  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

  Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 4.10.2015.

  Moni meistä kokee epätietoisuutta ruokavalinnoissaan, vaikka ravitsemussuositusten mukaisesti syöminen on helpompaa kuin koskaan. Etenkin runsaasti liikkuville kysymys on erityisen ajankohtainen kun kauppojen hyllyt notkuvat proteiinilisistä, energiapatukoista ja palautusjuomista. Millainen on runsaasti liikkuvan ruokavalio?

  Tieteen päivät: Ilmaston lämpeneminen Suomessa ja muualla Pohjolassa.
  Maapallon ilmasto lämpenee, mutta miten se vaikuttaa meihin? Jotkut ennustajat povaavat Suomeen viiniviljelmiä ja toiset uutta jääkautta. Miltä Suomen ilmasto näyttää viimeisimpien tutkimusten valossa?

  Kultaköynnös ja käpäläsaniainen ovat paitsi kauniita, myös hyödyllisiä huonekasveja. Itä-Suomen yliopistossa on tutkittu huonekasvien ja erityisesti viherseinien merkitystä sisäilmassa esiintyvien haitallisten yhdisteiden poistamisessa.

  Kirjailija Anja Snellman on tutustunut erilaisiin ammatteihihn ja työyhteisöihin tehdessään taustatyötä kirjojaan varten. Näiden kokemusten kautta on avautunut näkökulmia siitä, miten työyhteisöjen ilmapiiriä ja työssäjaksamista voitaisiin parantaa, tai miten työpäivien sisältöön voitaisiin ylipäätään kiinnittää enemmän huomiota.

  Lapsen koulun aloitus on iso juttu paitsi lapselle itselleen myös koko perheelle. Mutta mitä pienen koululaisen vanhemman olisi hyvä tietä koulumaailmasta? Millaisin konstein voisi parhaiten tukea elämän perustaitoja opettelevaa jälkikasvuaan? Entä milloin hälytyskellojen tulisi kotona soida, jos koulunkäynti ei sujukaan kuin tanssi?

  Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

  kuuntele Kesto 60’00”

  Lisää Aspekteja (kantti.net)

  Yle Puhe

  Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

  Vastaa