Aspekti 24.1.2016

  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

  Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 24.1.2016.

  Alun perin Japanista, Toyotan autotehtaalta alkunsa saanut Lean-toimintamalli on savuttanut suuren suosion ympäri maailmaa. Suomessa etenkin isommissa yrityksissä Lean-ideologiaa on hyödynnetty jo pidemmän aikaa.
  – Pienemmissä yrityksissä hittibuumi on meneillään juuri nyt, toteaa kouluttaja Antti Pietarinen Savon ammatti- ja aikuisopistosta.

  Lasimuotoilun opettaja Maria Iltola on kokenut lasimuotoilun arjen niin Nuutajärvellä, yrittäjänä kuin nyt opettajanakin. Haastattelussa Iltola kertoo lasimuotoilun arjesta, jolla on Suomessakin hyvin pitkät perinteet.

  Eletään tammikuuta vuonna 1156. Köyliönjärven jäällä käydään kamppailua elämästä ja kuolemasta. Osapuolina ovat piispa Henrik ja talonpoika Lalli. Piispa Henrik kärsi marttyyrikuoleman, mutta jäi elämään sekä legendana että pyhimyksenä.

  Uni tuo mukanaan terveydelle ja vastustuskyvylle tarpeellisia voimaantumisen elementtejä. Nukkumalla lataudutaan, jotta pystytåään taas sietämään arjen hankaliakin asioita. Kun ihminen kykenee nukkumaan hyvin, se on hyvä merkki yleisestä toimintakyvystä. Mutta mitä sitten jos unesta ei saa kiinni?

  Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

  kuuntele Kesto 60’00”

  Lisää Aspekteja (kantti.net)

  Yle Puhe

  Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

  Vastaa