Aspekti 4.2.2018

  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

  Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 4.2.2018 ja uusinta maanantaina 5.2.2018.

  Fysiologian professori Heikki Tikkanen arvelee, että lähestyvät talviolympialaiset täyttävät myös kotoisat kuntohiihtolatumme kun liikuntahuuma nousee isojen urheilutapahtumien yhteydessä. Liikkeelle lähtee silti yhä harvempi meistä, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan liikkumattomuus on yhä yleisempää.

  Millainen on geenien ja ympäristötekijöiden vaikutus terveyteemme? Tästä kertoi Studia Generalia -tilaisuudessa Itä-Suomen yliopiston professori Markkku Laakso, joka esittää puheenvuorossaan muutaman erilaisen näkökulman tautien ymmärtämiseen näiden tekijöiden kautta. Laakso keskittyy puheenvuorossaan erityisesti tyypin 2 diabetekseen.

  Lukiolaiset klassikkonäytelmässä Romea ja Julia – mistä kaivetaan tarttumapinta satoja vuosia vanhan klassikon ja somemaailmassa elävien nuorten välille?
  – Teksti on Shakespearea ja pitää ymmärtää mistä siinä puhutaan, ettei se olisi vaan jargonia, mitä luritellaan ja opetellaan ulkoa ja silmät kiinni sanotaan, kuvaa taidelukio Lumitin teatteriproduktiossa teatterikummina toimiva näyttelijä Katri-Maria Peltola.

  Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

  kuunteleKesto 60’00”

  Lisää Aspekteja (kantti.net)

  Yle Puhe

  Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

  Vastaa