Aspekti 21.4.2018

    Jaa Facebookissa
    Tweettaa Twitterissä

    Aspekti Yle Puheella lauantaina 21.4.2018 ja uusinta sunnuntaina 22.4.2018.

    Skeittauksen, roller derbyn, parkourin ja muiden uusien liikuntalajien harrastajia yhdistää uudenlainen ymmärrys siitä, mitä liikunta on. Näissä lajeissa leikki on kilpailua tärkeämpää ja liikuntaa harrastetaan epätyypillisissä tiloissa ja paikoissa, kuten kaupungin kaduilla. Vaihtoehtolajit alleviivaavat uusia tapoja ja tiloja, missä liikunta tapahtuu ja millä tavalla.

    Mikromuovit ovat olleet vahvasti esillä viimeisen vuoden aikana. Aiheesta kuultiin myös Ikääntyvien yliopistossa Kuopiossa, kun Itä-Suomen yliopiston tut­ki­ja, FM Sa­mu­el Har­ti­kai­nen kertoi erilaisista muoveista ja niiden käyttötarkoituksista – ja vaikutuksista luonnolle ja terveydelle.

    Verkon datamassaa louhimalla ja analysoimalla voidaan vaikuttaa vaikkapa ihmisten kulutustottumuksiin tai poliittisiin trendeihin. Sanotaan, että sosiaalisen median jätit, kuten Facebook ja Google, ovat valjastaneet ihmisten tuottaman kielidatan omaan käyttöönsä. Nyt käytävä keskustelu datamassojen keräämiseen ja hyödyntämiseen liittyen tulee todellakin tarpeeseen, tuumaa englannin kielen professori Mikko Laitinen.

    Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

     

    kuunteleKesto 60’00”

    Lisää Aspekteja (kantti.net)

    Yle Puhe

    Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

    Vastaa