Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Tuore uutinen kertoo, että maailman väestö on tulevaisuudessa aiempaa uskonnollisempaa. Arvioiden mukaan lähes kaikkien suurten uskontojen harjoittajien määrä lisääntyy, mutta rajuimmin kasvaa islaminuskoisten määrä.

Uskonnollistumisessa voidaan kuitenkin nähdä selviä alueellisia eroja, sillä uskontoon kuulumattomien määrä jatkaa kasvuaan muun muassa Euroopassa. Täällä Suomessakin pako kansankirkon helmoista kiihtyy entisestään ja uskonnottomien osuus kasvaa - miksi kuljemme kehityksessä eri suuntaan kuin muu maailma?

– Kyllä tämä kertoo siitä, että kirkkojen monopoliasema lännessä on mennyt. Toisaalta uskonnollisuutta on kyllä olemassa, se vaan tulee entistä monimuotoisemmaksi ja moniarvoisemmaksi. Millään kirkolla ei ole enää totuusmonopolia, toteaa kansainvälisen työn sihteeri Jukka Helle Kuopion hiippakunnasta.

Kuuntele haastattelu:

kuuntele Kesto 8’38”

Vastaa