Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Kuopion Filosofiakahvila on kerännyt jo useamman vuoden ajan filosofiasta kiinnostuneita kuopiolaisia keskustelemaan alan asiantuntijoiden alustuksista.

Kahvilaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet riippumatta koulutuksesta ja muusta taustasta Tilaisuudet on järjestetty niin, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Tämä ei ole kuitenkaan pakollista, vaan paikalle voi aivan hyvin tulla vain kuuntelemaan ja nauttimaan ajatuksien herättelystä.

Tavoitteena on elävyys, toisten kohtaaminen kasvokkain, eri-ikäisten ja eri elämänpiireistä tulevien ihmisten näkeminen ja kuunteleminen sekä uusien näköalojen avaaminen yhdessä.

Syksyn 2015 teemana on taide toimintana, ajatteluna ja yhteiskunnallisena ilmiönä.

Alustajina toimivat kutsutut asiantuntijavieraat. Keskusteluja isännöivät kuopiolaisen filosofian lukupiirin jäsenet.

 • 22.9. klo 17: Filosofian ja taiteen rajalla
  Taiteen tohtori, taiteilija Teemu Mäki, työskennellyt muun muassa Taideteollisen korkeakoulun professorina
  Kuuntele Mäen alustus
 • 20.10. klo 17: Tragedian, etiikan ja politiikan kosketuspintoja
  Oikeustieteen tohtori, Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan yliopistonlehtori, filosofian ja antiikin tragedioiden tutkija Ari Hirvonen
  Kuuntele Hirvosen alustus
 • 17.11. klo 17: Talouden logiikka vs. taiteen logiikka
  Filosofian tohtori, Itä-Suomen yliopiston taiteensosiologian professori Erkki Sevänen
  Kuuntele Seväsen alustus
 • 15.12. klo 17: Taide käsityöläisyytenä ja käsitteellisenä ajatteluna
  Filosofian tohtori, filosofian tutkija, käsitetaiteilija, Lapin yliopiston dosentti ja Kuvataideakatemian vieraileva tutkija Jyrki Siukonen
  Kuuntele Siukosen alustus

Kantti taltioi Filosofiakahvilan alustuksia soveltuvin osin. Aiempia Filosofiakahvilan alustuksia löydät sarjan etusivulta.

Tilaisuudet järjestetään klo 17–19 Kuopion kaupunginkirjaston kahvilassa, osoitteessa Maaherrankatu 12. Tilaisuudet ovat maksuttomia, ei ennakkoilmoittautumista. Tilaisuuksien järjestäjänä toimii Snellman-kesäyliopisto .

Filosofiakahvila-sarjan etusivulle

Vastaa