Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Silmät ovat sielun peili, mutta voisivatko ne toimia myös ikkunana aivoihin? Tuoreen tutkimuksen mukaan aivojen terveydentilasta voidaan saada viitteitä silmien kautta ja tätä myötä voidaan tehostaa aivosairauksien diagnostista seulontaa.

FaT Henri Leinonen

Tavoitteena on saada keskushermostosairaudet kiinni mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jolloin hoitotoimenpiteistä on vielä apua.

– Keskushermostosairaudet aiheuttavat haitallisia muutoksia aivojen lisäksi myös silmän verkkokalvolla. Väitöstutkimukseni tulokset tukevat ajatusta siitä, että silmätutkimukset ovat lupaava keskushermostosairauksien työkalu.

Aivotutkimuksesta poiketen silmän anatomisia rakenteita ja toimintaa voidaan tutkia kajoamattomin tai lähes kajoamattomin menetelmin.

Kuuntele lisää:

kuuntele Kesto: 16’48”

FaT Henri Leinosen väitöstutkimus Electrophysiology of Visual Pathways as a Diagnostic Tool for Neurodegenerative Diseases: Evidence from Mouse Disease Models tarkastettiin Itä-Suomen yliopistossa 9.9.2016.

Vastaa