Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Itä-Suomen yliopiston Tiedosta hyvä tulevaisuus -tukikampanja on saanut merkittävän lahjoituksen Eevi ja Eemil Tannisen säätiöltä. Säätiön 200 000 euron lahjoitus on kohdennettu yliopiston kauppatieteelliselle koulutusalalle.

– Säätiön perustaja nousi varattomista oloista käytännön työn kouluttamana oman lahjakkuutensa, taitonsa ja ahkeruutensa varassa yrityselämän huipulle. Kaupallisen alan opiskelumahdollisuutta vaille itse jääneenä hän halusi säätiönsä perustamisella edistää taloudellista opiskelua kansakunnan aineellisen ja henkisen vaurastumisen hyväksi, kertoo säätiön hallituksen puheenjohtaja, varatuomari Risto Voipio.
– Itä-Suomen yliopiston korkeatasoinen kauppatieteellinen opetus ja tutkimus sekä yliopiston jatkuva menestys alueellisenakin voimatekijänä sopii siksi mitä parhaiten säätiön tukikohteeksi.

– Lahjoitus on jo neljäs kauppatieteelliselle koulutusalalle meneillään olevalla varainhankintakaudella saatu lahjoitus, iloitsee yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen.

– Lahjoitus kuuluu yliopiston tähän mennessä saamien merkittävimpien lahjoitusten joukkoon, ja se nostaa kampanjan kokonaiskertymän jo reiluun 2,5 miljoonaan euroon.

Eevi ja Eemil Tannisen säätiö teki Itä-Suomen yliopistolle vastaavan suuruisen lahjoituksen myös yliopistojen edellisellä varainhankintakaudella vuosina 2008–2011. Lisää aiheesta:
Itä-Suomen yliopistolle mittavia lahjoituksia (18.5.2011)

Vastaa