Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä
Trendikäs Nyhtömyyrä on Keke Kärpän bravuuri. Kuva: Jukka Tuononen / Kuopion luonnontieteellinen museo

Toiminnallisuutta, kokemuksellisuutta ja elämyksellisyyttä – tätä kaikkea kaipaa museossa vieraileva.  Esimerkiksi luonnontieteellisissä museoissa tasapainoillaan perinteisten esitystapojen ja elämyksellisyyden välillä.

– Museosta ei ole tarkoitus tehdä huvipuistoa, vaan taustalla on aina ympäristökasvatuksellinen aspekti eli oikean tiedon tarjoaminen. Ihmiset oppivat eri tavalla, joillekin täytetyn eläimen katsominen ja tekstin lukeminen on hyvä tapa, mutta on muitakin tapoja ja juuri tähän tämä uudenlainen lähestymistapa on hyvä vastaus, kertoo luontopedagogi Mari Wikholm Kuopion luonnontieteellisestä museosta.

Tällä hetkellä Kuopion museon humoristisessa joulunäyttelyssä kilpaillaan Metsän mestarikokin arvonimestä suositun tv-ohjelman MasterChefin tapaan. Voittaako piskuinen kärppä kilpailun kuuluisalla Nyhtömyyrä – ateriallaan?

Kuuntele lisää:

KuunteleKesto: 16’22”

Vastaa