Finland Universitylle sopimus saudi-opettajien täydennyskoulutuksesta

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Finland University ja Saudi-Arabian opetusministeriö ovat tehneet sopimuksen touko-kesäkuussa käynnistyvästä saudiarabialaisten opettajien kuuden kuukauden mittaisesta täydennyskoulutuksesta.

Suomeen tulee yhteensä 100 peruskoulun opettajaa perehtymään suomalaiseen peruskouluopetukseen ja oppimaan suomalaisista pedagogisista ratkaisuista. Koulutus antaa opettajille valmiuksia uudistaa oman koulunsa käytäntöjä.

Opettajista 50 tulee Finland Universityn jäsenyliopistoihin ja toiset 50 Helsingin yliopistoon. Finland Universityn kautta opettajat sijoittuvat Turun, Tampereen ja Itä-Suomen yliopistoihin. Perheenjäsenet mukaan lukien Suomeen saapuu nelisensataa saudia.

Koulutusyhteistyö sai alkunsa, kun Saudi-Arabian opetusministeri Ahmed bin Muhammad Al-Isan vieraili Suomessa, ja konkretisoitui opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen vastavierailulla Saudi-Arabiassa syksyllä 2016. Ministeri Al-Isaa kiinnostaa suomalaisessa koulutuksessa erityisesti aktiivisen opetuksen malli.

– Tämä on merkittävä jatko Finland Universityn toteuttamille opettajien täydennyskoulutuksille ja vahvistaa jalansijaa Persianlahden alueella. Saudi-Arabia on alueen johtava maa, josta muut ottavat esimerkkiä, toteaa Finland Universityn toimitusjohtaja Pekka Saavalainen.

Koulutukseen kuuluu viikon orientaatiojakso, kolmen kuukauden mittainen englannin kielen opetus ja yliopistojen normaalikouluissa toteuttava kolmen kuukauden käytännön jakso.

– Koulutuksen onnistumisen kannalta isoin asia on, miten suomalaista pedagogiikkaa pystytään esittelemään saudi-opettajille niin, että he omaksuvat tiedot ja voivat soveltaa niitä omissa kouluissaan, kertoo sopimusneuvotteluista Finland Universityn ja sen jäsenyliopistojen puolesta vastannut koulutuspäällikkö Ari Koski Turun yliopistosta.

Finland University on aloittanut yhdessä Helsingin yliopiston konsortion kanssa neuvottelut Saudi-Arabian opetusministeriön kanssa uudesta, isommasta Suomeen tulevasta opettajaryhmästä. Keskusteluja on käyty 200–300 opettajasta, jotka tulisivat koulutukseen keväällä 2018.

Vastaa