Finland Universitylle ensimmäinen merkittävä sopimus

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Itä-Suomen, Tampereen ja Turun yliopistojen omistama koulutusvientiyhtiö Finland University on solminut ensimmäisen merkittävän, miljoonaluokan koulutussopimuksen Indonesiaan. Ensimmäinen sopimus kattaa Acehissa toteutettavan tilausmaisteriohjelman. Yhtiö jatkaa indonesialaisten kanssa muiden sopimusten työstämistä.

Koulutusviennistä kiinnostuneet indonesialaiset vierailivat viime viikolla Turussa. Ensimmäinen kauppa solmittiin Tampereen yliopiston toimittamasta maisteriohjelmasta, muista kaupoista neuvotellaan vielä.

– Sopimus on Finland Universitylle merkittävä avaus Indonesiassa. Tämä on osoitus siitä miten maatason aiesopimuksista tehdään konkreettisia hankkeita yhdessä asiakkaan kanssa, Finland Universityn toimitusjohtaja Pasi Kaskinen sanoo.

Sopimuskumppanina on indonesialainen Yayasan Sukma -säätiö, joka perustettiin tsunamin jälkeen rakentamaan uudelleen Achehin alueen koulutusta. Säätiö haluaa kohottaa opettajiensa koulutustasoa perustamissaan kouluissa ostamalla palveluja Finland Universitylta.

Vastaa