Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Vapaus, rakkaus, tasa-arvo – näin on otsikoitu Kuopion kulttuurihistoriallisen museon uusi näyttely. Museo juhlii satavuotiasta Suomea Minna Canthin ja Elisabet Järnefeltin salonkien hengessä.

Vapaus, rakkaus, tasa-arvo -näyttely on seikkailu vapauden tuulissa Minna Canthin ja Elisabet Järnefeltin mukana. Se kertoo heidän salongeissaan keskustelluista 1800-luvun lopun kuumista kysymyksistä kuten sosiaalisesta epätasa-arvosta, mutta myös rakkaudesta.

Kaiken keskellä ovat kirjeet 1800-luvun kahdelta viimeiseltä vuosikymmeneltä. Niiden kautta keskusteluun astuu mukaan myös Juhani Aho.

Juhlavuoden kunniaksi museo esittelee helmiään, Minna Canthille ja Järnefeltien suvulle kuuluneita harvinaisuuksia, joista monia suuri yleisö ei ole ennen päässyt näkemään. Tiedossa on myös korttipeli Vistin pelaamista sekä spiritistisiä istuntoja Minna Canthin hengessä.

Näyttelyn teemoihin johdattaa intendentti Helka Väisänen:

KuunteleKesto: 20’44”

Minna Canthin jalanjäljillä

Kulttuurikävelyllä Minna Canthin jalanjäljillä, osa 1/4

Tervetuloa kulttuurikävelylle kirjailija Minna Canthin kotikulmille! Kävely Minnan askeleilla alkaa Kuopion korttelimuseon Minnan salongista ja vie Väinölänniemen kautta Minna Canthin kotina toimineeseen Kanttilaan.

Kulttuurikävelyllä Minna Canthin jalanjäljillä, osa 2/4

Tervetuloa kulttuurikävelylle kirjailija Minna Canthin kotikulmille! Kävely Minnan askeleilla alkaa Kuopion korttelimuseon Minnan salongista ja vie Väinölänniemen kautta Minna Canthin kotina toimineeseen Kanttilaan.

Kulttuurikävelyllä Minna Canthin jalanjäljillä, osa 3/4

Tervetuloa kulttuurikävelylle kirjailija Minna Canthin kotikulmille! Kävely Minnan askeleilla alkaa Kuopion korttelimuseon Minnan salongista ja vie Väinölänniemen kautta Minna Canthin kotina toimineeseen Kanttilaan.

Kulttuurikävelyllä Minna Canthin jalanjäljillä, osa 4/4

Tervetuloa kulttuurikävelylle kirjailija Minna Canthin kotikulmille! Kävely Minnan askeleilla alkaa Kuopion korttelimuseon Minnan salongista ja vie Väinölänniemen kautta Minna Canthin kotina toimineeseen Kanttilaan.

Vastaa