Sairaalaklovni on ilon puolustaja

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä
Sairaalaklovnit Sirpa Taivainen-Ilmola ja Karoliina Turkka vierailulla Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Sairaalaklovni Kerttu Lepän suloinen, mutta hieman ilkikurinen Pilkku-koira tirauttaa pienet lirut Kuopion yliopistollisen sairaalan lattialle ja pientä Nikoa hymyilyttää. Hieman leppäkerttua muistuttava Pilkku on tullut sairaalaan emäntänsä Kerttu Lepän eli sairaalaklovni Karoliina Turkan mukana.

Karoliinan kollega KukkaPutki Hetkinen eli Sirpa Taivainen-Ilmola puhaltelee ilmaan saippuakuplia ja kohta kajahtaa ilmoille klovnilaulu ukulelen säestyksellä.

Menossa on sairaalaklovnien kovasti odotettu vierailu Kuopion yliopistollisen sairaalan osastoilla.

– Täällä improvisoidaan, tehdään taikatemppuja, soitetaan ukulelea, lauletaan ja stepataan. Ja sitten on semmoista yleistä hölöpölöä ja hölmöilyä, Karoliina Turkka ja Sirpa Taivainen-Ilmola luettelevat.

Sairaalaklovnitoimintaa on tällä hetkellä kaikissa yliopistollisissa sairaaloissa ja siitä vastaa Sairaalaklovnit ry. Yhdistyksen kouluttamat artistit kiertävät lastenosastoilla ilahduttamassa potilaita ja heidän perheitään.

– Olemme sairaalassa lasta, nuorta, vanhempia ja henkilökuntaa varten. Se ilo on se merkityksellinen juttu, ei välttämättä edes nauru, vaan ilo. Se on kaiken perusta ja on hienoa saada puolustaa ja tuottaa sitä, Sirpa Taivainen-Ilmola tiivistää.

Kuuntele tunnelmia sairaalaklovnien vierailusta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa:

KuunteleKesto: 10’52”

Vastaa