Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Hoitoon saapuva potilas ilmoittautuu vastaanotolle Kuopion yliopistollisessa sairaalassa sähköisen itseilmoittautumisautomaatin avulla. Diabetespotilas istuu kotikoneensa äärellä etävastaanotolla keskustelemassa tietokoneen ruudun kautta häntä hoitavan erikoissairaanhoidon lääkärin kanssa. Tässä muutama esimerkki erikoissairaanhoidon digitaalisista palveluista.

Digitaalisia terveyspalveluita kehitetään Virtuaalisairaala 2.0 -hankkeessa, joka on viiden suomalaisen yliopistollisen sairaanhoitopiirin toteuttama yhteistyöhanke.

Kansalaiselle näkyvin osa Virtuaalisairaalaa on Internetistä löytyvä Terveyskylä, joka sisältää laajan joukon eri sairauksien hoitoon liittyviä taloja. Naistalosta löytyy muun muassa tietoa synnytykseen valmistautumisesta, Kivunhallintatalosta puolestaan keinoja kivun hoidon erilaisiin hoitomuotoihin ja aivotalosta tietoa aivoterveyden ylläpitoon.

Virtuaalisairaala 2.0 -hankkeen kehittämispäällikkö Pasi Kuosmanen kertoo, että terveydenhuollossa on tehty jo paljon digitaalisten palvelujen yleistymisen eteen, mutta vielä olisi myös paljon tehtävää. Kuuntele haastattelu:

KuunteleKesto: 17’54”

 

Linkki: https://www.terveyskyla.fi/

Vastaa