Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Espanjassa, Sant Pol De Marissa järjestetään tänään maanantaina 6.11.2017 Nuori kokki -kilpailu (European Young Chef Award). Kuopion alueelta kilpailuun osallistuu Savonia-ammattikorkeakoulun kolmannen vuosikurssin restonomiopiskelija Josi Polso.

Kilpailussa finalistit esittelevät innovatiiviset versionsa oman alueensa perinteisistä annoksista. Polso on valinnut perinteiseksi annokseksi mustikkakukon, josta hän valmistaa tuomaristolle oman modernin versionsa.

Nuoret kokit on valittu European Regions of Gastronomy -verkostoalueilta. He osallistuvat kilpailuun suojellakseen ja esitelläkseen omaa ruokakulttuuriaan ja ruoan monimuotoisuutta, kulinaarista perintöä sekä gastronomisia innovaatioita. Kilpailu tukee myös uransa alussa olevia nuoria kokkeja.

– European Young Chef Award tarjoaa tuleville ammattilaisille mahdollisuuden haastaa itsensä upeassa kilpailussa, luoda innovatiivisia uusia reseptejä jotka perustuvat heidän alueensa gastronomisiin juuriin, ja samalla heillä on korvaamaton tilaisuus oppia toisiltaan ja löytää muita ruokakulttuureja, toteaa kilpailun lähettiläänä toimiva kokki Joan Roca.

Kilpailun järjestämisestä vastaa voittoa tavoittelematon IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism), jonka tavoitteena on vahvistaa paikallisyhteisöjä edistämällä vastuullisen matkailun kehittämistä, tukemalla alueellista ruoka- kulttuuri- taide- ja matkailutoimijoiden yhteistyötä eri puolilla maailmaa. Kuopion alue on osa ERG-verkostoa, ja IGCAT myönsi Kuopion alueelle gastronomisen matkailualueen tunnustuksen vuodelle 2020.

Kansainvälinen kilpailu pyritään järjestämään myös Kuopiossa alueen gastronomisena juhlavuotena 2020.

Vastaa