Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Taiteen edistämiskeskus Taike on myöntänyt Pohjois-Savon sairaanhoitopiirille 180 000 euroa kuuden maakunnan Kulttuurisote-hankkeeseen. Pohjois-Savon lisäksi mukana ovat Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Pirkanmaa, Kymenlaakso ja Varsinais-Suomesta Turun kaupunki.

Maakuntien yhteisessä hankkeessa selvitetään, miten taide- ja kulttuurilähtöiset hyvinvointipalvelut voidaan kirjata maakuntien sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuotantoa ohjaaviin asiakirjoihin.

Tavoitteena on myös lisätä yleistä tietoutta ja johtavien viranhaltijoiden sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten ymmärrystä taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksista esimerkiksi ikääntyvien, pitkäaikaissairaiden tai muutoin heikossa asemassa olevien arjessa.

Kulttuurisoten taustalla on jo vuodesta 2009 toiminut Itä-Suomen hyvinvointivoimala. Voimala on yhteistyöverkosto, joka kehittää kulttuuria hyödyntäviä hyvinvointipalveluja ja siihen liittyvää moniammatillista osaamista ja uutta liiketoimintaa.

Vastaa