Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Fyysisen perushoidon aikatauluttamaan vanhustyöhön tarvitaan gerontologista mielikuvitusta, toteaa yhteiskuntatieteiden maisteri Sointu Riekkinen-Tuovinen tuoreessa väitöstutkimuksessaan.

YTM Sointu Riekkinen-Tuovinen

– Gerontologinen mielikuvitus on sitä, että kyseenalaistetaan arjen pieniäkin toimintoja ja rutiineja. Vanhustyössä arkea kuormittavien rutiinien vähentäminen, työntekijöiden asenteiden tarkastelu ja luovuus ovat tärkeitä elementtejä.

Riekkinen-Tuovisen mielestä ikääntyminen ja vanhuus pitäisi nähdä nykyistä laajemmin sosiokulttuurisena ilmiönä.
– Ikäihmisten arki ja elämä, tavat ja tottumukset eli koko elämänhistoria pitäisi nostaa keskiöön, ettei se olisi vain sitä fyysistä perushoitoa, hän tuumaa.

Kuuntele haastattelu:

KuunteleKesto: 18’05”

YTM Sointu Riekkinen-Tuovisen sosiaalityön alan väitöskirja ”Sosiokulttuurista vanhustyötä paikantamassa. Tutkimus erilaisissa vanhusten asumisympäristöissä” tarkastettiin Itä-Suomen yliopistossa 2.2.2018.

 

1 KOMMENTTI

  1. Erinomainen ja tärkeä väitöskirja. Tällaisia tutkimuksia todella tarvitaan vanhustyön kehittämiseksi ja uusien ”tulokulmien” avaamiseksi. Kiitokset työntekijälle ja myös radio-ohjelman toimittajalle.

    Ilkka Huovio

Vastaa