Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Useita Itä-Suomen yliopiston tieteenaloja sijoittui maailman parhaiden joukkoon juuri julkaistussa kansainvälisessä QS World University Rankings by Subject 2018 -tieteenalavertailussa.

Parhaiten Itä-Suomen yliopisto menestyi hoitotieteessä, jossa sen sijoitus oli 49. Muut vertailussa menestyneet tieteenalat olivat metsätiede (sijoitus 101–150), kasvatustiede (sijoitus 201–250), farmasia (sijoitus 251–300), lääketiede (sijoitus 251–300) sekä biologia (sijoitus 301–350). Kaikki edellä mainitut tieteenalat sijoittuivat maailman parhaimmiston joukkoon myös viime vuoden QS-tieteenalavertailussa. Yksittäisten tieteenalojen lisäksi Itä-Suomen yliopisto sijoittui sijalle 245 laajemmassa biotieteiden ja lääketieteen kategoriassa.

Vertailussa analysoitiin yli 22 miljoonaa tieteellistä julkaisua ja liki 200 miljoonaa viittausta. Vertailuun sisällytettiin kaikkiaan 1 130 yliopistoa eri puolilta maailmaa, ja arvioitavia tieteenaloja oli yhteensä 48. Vertailuperusteina olivat akateemisten asiantuntijoiden ja merkittävien työnantajien tekemät arvioinnit, tieteellisten julkaisujen saamien viittausten määrä sekä julkaisujen lukumäärään ja niiden saamien viittausten määrään pohjautuva h-indeksi, eri tieteenaloilla kuitenkin eri painotuksin.

QS World University Rankings by Subject 2018 -tieteenalavertailu verkossa osoitteessa:
https://www.topuniversities. com/subject-rankings

Vastaa