Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

– Perhepesän keskeinen ideologia normaaliin hoitokäytäntöön verrattuna on, että perheet ottavat enemmän vastuuta omasta vauvastaan ja ovat jo etukäteen perehtyneet lapsivuodeaikaan ja siihen mitä se tulee olemaan, kuvailee osastonhoitaja Miia Tabell Perhepesien toimintaperiaatetta.

KYSin naisten osaston synnytysvuodeosaston neljä Perhepesähuonetta on otettu hyvin vastaan. Kätilö Virpi Sillanpää kertoo, että toiminta on lähtenyt liikkeelle hissukseen, mutta Perhepesissä olleet perheet ovat olleet toimintaan hyvin tyytyväisiä.

Perhepesässä hoitohenkilökunta ohjaa, neuvoo ja auttaa aina tarvittaessa, mutta perhe toimii pääasiassa hyvin itsenäisesti sairaalassaoloajan.
– Tavoitteena laajemminkin on se, että hoitotyö ei olisi niin hoitajalähtöistä, vaan enemmän asiakaskeskeistä ja perheistä lähtöisin olevaa. Jokaisen yksilölliset tarpeet otetaan huomioon, Mia Tabell kertoo.

Kuuntele lisää:

KuunteleKesto: 11’16”

Vastaa