Aspekti 17.12.2017

    Jaa Facebookissa
    Tweettaa Twitterissä

    Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 17.12.2017 ja uusinta maanantaina 18.12.2017.

    Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan joka toisella ekaluokkalaisella esiintyy kipuja viikoittain. Yleisimpiä kiputiloja ovat päänsärky ja alaraajakivut. Kipujen ja purentaelimistön toimintahäiriöiden esiintyvyyttä sekä niiden taustalla olevia riskitekijöitä tarkastellut erikoishammaslääkäri Anu Vierola kertoo, että kipu voi häiritä lapsen koulunkäyntiä, hankaloittaa harrastustoimintaa ja kavereiden kanssa touhuamista.

    Filosofiakahvilassa Itä-Suomen yliopiston yleisen historian professori Jukka Korpela pohtii moniarvoisuuden itärajan paikkaa. Missä ajallisessa pisteessä länsi erosi idästä, ja minne raja voidaan maantieteellisesti vetää? Löytyykö erottavaa rajaa?

    116 117 on uusi mieleen painamista vaativa tuiki tärkeä numero tutun ja turvallisen hätänumeron 112 rinnalle. Kyseessä on päivystyksen neuvontanumero, johon tulee jatkossa soittaa aina ennen päivystykseen tai akuuttivastaanotolle lähtemistä. Numerosta saa terveysneuvontaa ja ohjausta oikeaan hoitopaikkaan päivystyksellisissä asioissa aluksi pilottikokeiluun lähteneissä kunnissa ja jatkossa koko maassa.

    Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

    kuunteleKesto 60’00”

    Lisää Aspekteja (kantti.net)

    Yle Puhe

    Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

    Vastaa