Aspekti 31.12.2017

  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

  Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 31.12.2017 ja uusinta maanantaina 1.1.2018.

  Fiskarsin oranssit sakset, tillivodkaa, Marimekon pöytäliina, Hankkijan lippalakki, lasten piirustuksia, henkilökohtaisia kirjeitä ja tarinoita jälkipolville – muun muassa nämä löytyvät aikakapselista, joka on juuri suljettu sadaksi vuodeksi Kuopion kauppatorin alle. Mutta kuinka kapseliin kätketyt muistot säilyvät sata vuotta?

  Moni viettää uuttavuotta rakettien paukkeessa, tinaa valaen, luoden katseen kohti tulevaa, mutta samalla ehkä myös pohtien mennyttä vuotta. Mennyt ja tuleva nousevat esiin kalenterivuoden vaihtuessa myös kirkollisissa teemoissa, mutta sinänsä uudenvuoden juhla ei ole mitenkään erityisen kirkollinen juhla.

  Viime vuosisadalla esillä on ollut kaksi suurta etiikan teoriaa: kanttilainen velvollisuusetiikka ja etenkin angloamerikkalaisissa maissa utilitarismi. Viimeisten vuosikymmenten aikana filosofisen etiikan teoriakeskusteluun näiden vaihtoehdoksi on noussut hyve-etiikka.
  – Näihin kahteen verrattuna hyve-etiikka on aika toisenlainen tapa puhua moraalista, arvioi Filosofiakahvilassa hyveistä puhunut professori emeritus Simo Knuuttila Helsingin yliopistosta.

  Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

  kuunteleKesto 60’00”

  Lisää Aspekteja (kantti.net)

  Yle Puhe

  Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

  Vastaa