Tanssija, koreografi Jorma Uotinen: Minun teatterini

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä
Tanssija, koreografi Jorma Uotinen

Tanssija, koreografi, taiteellinen johtaja Jorma Uotinen luennoi omaan työhönsä ja kokemuksiinsa pohjautuen taiteilijan ja johtajan prosessista suhteessa teokseen. Hän käsittelee muun muassa estetiikan, moraalin ja etiikan kysymyksiä sekä työtiimin merkitystä näissä prosesseissa.

Jorma Uotinen on liikkunut teatterin lisäksi myös tanssin alueella tanssijana ja koreografina, eikä musiikki ole laulamisenkaan osalta jäänyt tuntemattomaksi. Kuopiolaisille Uotinen on tullut tutuksi ennen kaikkea Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalien taiteellisena johtajana, hän on luotsannut perinteistä tapahtumaa jo vuodesta 2002 alkaen.

Uotinen nostaa puheenvuorossaan esiin itsetunnon rakentamisen ja kannustamisen tavalla jonka voisi viedä suoraan yrityselämään ja monen yrityksen toimintatapoihin. Uotinen toteaa muun muassa, että selvitettäessä onnistumisen edellytyksiä on kysyttävä ihmisen suorituskyvyn ja motivaation äärimmäisiä perusteita.

Kannustaminen on merkittävä osa itsetunnon rakentamista. Uotinen väittääkin että kannustamisen taito on yksi heikoimmin kehittyneitä taitojamme.
- Kun oppii kannustamaan itseään, osaa kannustaa myös muita. Yksilöllisyyttä vahvistetaan parhaiten keskinäisen kunnioittamisen avulla. Kunnioittaminen on toisen yksilöksi näkemistä, toisen toiseksi tunnustamista.

- On tärkeää myös tiedostaa että tiimi ei ole perhe, eikä koulu, eikä armeijan yksikkö. Tiimi on työyhteisö. Tiimissä on jokaisella oikeus vaatia että muut suorittavat osuutensa ja velvollisuus hyväksyä että muut vaativat häneltä oman osuutensa täyttämistä.
Nöyryys ja itsetunto ovat sama asia. Nöyryys voittaa ylpeyden, palvelualttius kateuden, yhteistyökykyisyys välinpitämättömyyden, Uotinen toteaa.

Kuuntele luento kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto: 22’30”


Luento on taltioitu 26.3.2009 Humanismin illat -luentosarjan tilaisuudesta.

Humanismin illat ovat kaikille avoimia luentoja, joiden tarkoituksena on virittää ja edistää humanistista keskustelua Pohjois-Savossa.

Humanistin iltojen järjestäjinä toimivat Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto ja Kuopion kesäyliopisto.

» Luentosarjan etusivulle

Vastaa