Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Energiapatukoita, proteiinilisiä, lisäravinteita ja monenlaisia palautusjuomia – voiko kuntoliikkuja tai urheileva nuori mitenkään pärjätä tavallisella arkiruualla? Media on täynnä ravitsemuksen muoti-ilmiöitä, joiden matkaan on helppo hypätä.

Savonia-ammattikorkeakoulussa ravitsemustieteen lehtorina toimiva laillistettu ravitsemusterapeutti Sari Aalto toppuuttelee ruokaan liittyvää hypetystä.
– Trendidieetit eivät sovi runsaasti liikkuvalle, eivätkä oikeastaan kenellekään. Edes kuntoliikkuja ei jaksa liikkua vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Tavallisella, ravitsemussuositusten mukaisella ruokavaliolla pärjää hyvin pitkälle, Aalto tiivistää.

Mutta mitä pitää ottaa huomioon, jos kotikeittiön pöydän ääressä on runsaasti urheileva ja jopa kilpaileva nuori? Kuuntele haastattelu:

kuuntele Kesto: 14’58”

Vastaa