Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Kun juomapullo lipeää hiihtäjä Iivo Niskasen näpeistä viidenkymmenen kilometrin olympiahiihdon taipaleella, tiedetään kotisohvallakin, että nyt on tosi kyseessä: tankkauksen onnistuminen on olennainen osa huippu-urheilijan suoritusta.  Onneksi Iivo sai juomatankkauksen onnistumaan ja tuloksen, olympiakultamitalin, tietää varmasti jokainen suomalainen.

Huippu-urheilussa ei riitä totinen harjoittelu, vaan niin palautumiseen, lepoon, henkiseen valmentautumiseen kuin ravitsemukseenkin on kiinnitettävä huomiota. Itä-Suomen yliopiston Avoimessa yliopistossa tähän tarpeeseen on vastattu urheiluravitsemuksen opintokokonaisuuden myötä.

– Opiskelijoina on ravitsemustieteilijöitä, liikuntalääketieteilijöitä, lääketieteen opiskelijoita, urheilijoita ja valmentajia eli koulutus palvelee laajalti tätä kenttää, kertoo opintokokonaisuuden vastuuhenkilönä toimiva ravitsemusterapeutti, dosentti Jaakko Mursu.

Millaisia asioita urheiluravitsemuksen piirissä on pinnalla juuri nyt? Entä miten urheilijan ravitsemus eroaa kuntoliikkujan ravitsemuksesta?

Kuuntele haastattelu, aluksi Jaakko Mursu kertoo kuinka tarkalla silmällä hän ennätti olympialaisia seuraamaan:

KuunteleKesto: 19’12”

Vastaa