Taitajista Pronssia Savon ammatti- ja aikuisopistolle

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä
Kuva: Skills Finland ry

Neljä Taitaja2015-kilpailussa parhaiten menestynyttä koulutuksenjärjestäjää palkittiin Taitaja-mitaleilla tiistaina 17.11. Ammatillisen koulutuksen seminaarissa Seinäjoella. Myös kilpailun korkeimman pistemäärän saanut kilpailija ja hänen taustayhteisönsä palkittiin. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen luovutti palkinnot.

Taitaja-mitalit jaetaan vuosittain niille koulutuksenjärjestäjille, joiden opiskelijat ovat saaneet eniten menestystä ammattitaidon SM-kilpailussa Taitajassa.

Kultaisen Taitaja-mitalin sai Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Jyväskylän ja Jämsän ammattiopistot. Hopeisen mitalin sai Turun kaupunki, Turun ammatti-instituutti. Pronssisen mitalin sai tasapistein kaksi koulutuksen järjestäjää: Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Pohjois-Karjalan ammattiopisto ja Savon koulutuskuntayhtymä, Savon ammatti- ja aikuisopisto.

Parhaimman pistemäärän Taitaja2015-kilpailussa sai Mattias Pesonen, jonka laji oli kuljetuslogistiikka. Pesonen ja hänen taustayhteisönsä Pohjois-Karjalan ammattiopisto palkittiin kunniakirjalla.

‒ Ammattitaitokilpailut ovat vakiintunut osa Suomen ammatillista koulutusta ja sen kehittämistä. Ammattitaitokilpailut ovat ammatillisen koulutuksen ja ammattiosaamisen näyteikkuna. Ne tekevät ammatillista koulutusta ja sen tarjoamia opinto- ja urapolkuja tunnetuksi ja lisäävät ammatillisen koulutuksen arvostusta ja vetovoimaa. Ne antavat motivoituneille nuorille ammattilaisille mahdollisuuden osoittaa osaamistaan, sanoi ministeri Grahn-Laasonen puheessaan.

Ammatillisen koulutuksen seminaari järjestetään Seinäjoella, jossa järjestetään myös Taitaja2016-kilpailu toukokuussa 2016. Taitaja2016-kilpailun järjestämisestä vastaa Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu yhteistyökumppaneineen sekä Skills Finland.

Taitaja-tapahtumassa kilpaillaan vuosittain ammattitaidon suomenmestaruuksista ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden suomenmestaruuksista. Lisäksi tapahtumassa käydään peruskoulun yhdeksäsluokkalaisten kädentaitokilpailu. Suomenmestaruuksista kilpailee vuosittain noin 400 kilpailijaa. Lisäksi kilpailuun osallistuu vieraskilpailijoina kymmeniä ulkomaisia opiskelijoita ja Skills-ammattitaitomaajoukkueen jäseniä.

Savon ammatti- ja aikuisopiston huomionosoituksen vastaanottivat kehityspäällikkö Esa Juvonen, toimialajohtaja Jukka Kosunen ja Savon koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksesta Leila Savolainen.

JÄTÄ VASTAUS