Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Suomalaista ammatillisen koulutuksen osaamista aletaan viedä maailmalle koulutusvientiyhtiö Omnia Education Partnerships Oy:n puitteissa. Savon ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä on mukana koulutusvientiyhtiössä tytäryhtiönsä Savon Koulutus Oy:n kautta. Koulutusvientiyhtiön muut osakkaat ovat Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Yrittäjäopisto.

Yhtiö vastaa toiminnallaan kasvavaan, globaaliin toisen asteen ammatillisen koulutuksen kysyntään tukien elinikäistä oppimista. Yhtiön tavoitteena on kehittää koulutusosaamisesta kestävää, eettistä ja kannattavaa kansainvälistä liiketoimintaa yhteistyössä yritysten ja verkostojen kanssa.

– Koulutusvienti vaatii henkilöstöltä uutta osaamista. Koulutusviennissä luomme tehokkaita ja laadukkaita toimintamalleja, jotka palvelevat sekä suomalaisen koulutuksen kehittämistä että kansainvälisiä asiakkaitamme, korostaa Omnia Education Partnerships Oy:n hallituksen puheenjohtaja Sampo Suihko.

Yhtiön omistajien edustajien osaaminen muodostaa vahvan pohjan koulutuspalvelujen viennille. Omnia, Savon Koulutus Oy ja Suomen Yrittäjäopisto ovat kukin alueellaan keskeisiä koulutuksen tarjoajia, joilla on pitkä kansainvälinen kokemus. Kirkon Ulkomaanapu on johtava humanitaarinen toimija, jolla on laaja verkosto hauraissa ja kehittyvissä maissa.  Yhdistämällä resurssit ja osaaminen Omnia Education Partnerships Oy tarjoaa uudenlaisia laajennettavia koulutusratkaisuja sekä kumppanuutta kohdemaiden koulutuksen kehittämiseen.

– Koulutusvienti vaatii verkostoja. Neljä, osaamisellaan toisiaan täydentävää omistajaa luo erinomaiset edellytykset ottaa vientiloikka ammatillisen koulutuksen saralla, arvioi yhtiön toimitusjohtaja Mervi Jansson

Yhtiön kohdemaita ovat ensimmäisessä vaiheessa mm. Persianlahden ja Afrikan maat sekä Kiina. Omnialla ja Suomen Yrittäjäopistolla on ammatillinen toisen asteen tutkintovientilupa EU- ja ETA-maiden ulkopuolisiin maihin. Tutkintoviennillä tuetaan kohdemaiden pyrkimystä luoda uusia työpaikkoja tarjoamalla mm. yrittäjyyden, johtamisen ja matkailualan koulutusta.

 

Vastaa