Hoitotiede: globaalia terveyttä edistämässä

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä
Professori Katri Vehviläinen-Julkunen (arkistokuva)

Itä-Suomen yliopiston professori Katri Vehviläinen-Julkunen on valittu hoitotieteen alan tutkijoiden kansainväliseen parhaimmistoon kun hoitotieteen kansainvälinen järjestö Sigma Theta Tau International valitsi hänet alansa huippujen joukkoon.

Järjestön tavoitteena on edistää globaalia terveyttä sekä hoitotieteen, hoitotyön ja alan johtamisen korkeaa tasoa.

Hoitotieteen näkökulmana on yksilön, perheen ja väestön terveys suhteessa ihmisen hoitamiseen. Tutkimus on tiiviissä yhteydessä niin yhteiskunta- kuin terveyspolitiikkaankin. Hoitotieteellä on sormensa pelissä myös paljon puhuttavassa sote-uudistuksessa.

– Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus on keskiössä myös hoitotieteilijöillä. Itä-Suomen yliopistossa olemme tehneet palvelujärjestelmätutkimusta, jossa tutkitaan hoidon laatua, johtamista, johtamisjärjestelmiä sekä hoidon vaikuttavuutta, tämä tutkimus tuottaa tietoa myös sote-uudistukseen Vehviläinen-Julkunen kertoo.

Kuuntele haastattelu:

KuunteleKesto: 14’32”

 

Vastaa