Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Itä-Suomen yliopisto on saanut merkittävän EU-rahoituksen uudelle kansainväliselle translationaalisen lääketieteen tohtoriohjelmalle. Terveystieteiden tiedekunnassa vuoden 2018 alussa käynnistyvän GenomMed-tohtoriohjelman tutkimus kohdistuu erityisesti sydän-, verisuoni- ja metabolisten sairauksien sekä aivosairauksien genomiikkaan ja molekyylitason mekanismeihin.

GenomMed-tohtoriohjelma (Genomics and Mechanisms in Translational Medicine Doctoral Programme) on ensimmäinen MSCA COFUND -rahoituksen saanut ohjelma, jonka kaikki koulutuspaikat ovat Itä-Suomen yliopistossa.

– Terveystieteiden tiedekunnalle se tarjoaa hienon mahdollisuuden saada lahjakkaita jatko-opiskelijoita ja vahvistaa tutkimuksen korkeaa tasoa ja kansainvälisyyttä. Ohjelma vauhdittaa myös tutkimusalueiden välistä yhteistyötä, toteaa ohjelman johtaja, professori Mikko Hiltunen.

Sydän- ja verisuonitaudit, diabetes ja neurologiset sairaudet ovat väestön ikääntyessä kasvava, maailmanlaajuinen haaste. GenomMed-tohtoriohjelman keskeinen tavoite on kouluttaa osaajia, joilla on valmiudet kehittää tutkimustulosten pohjalta uusia ratkaisuja näiden sairauksien ehkäisyyn, diagnostiikkaan ja hoitoon.

Hankkeen budjetti on 2,5 miljoonaa euroa, josta EU:n Horisontti 2020 -ohjelman MSCA COFUND-rahoitus kattaa puolet. Tohtoriohjelmaan valitaan kansainvälisistä hakijoista 12 opiskelijaa. Haku alkaa toukokuussa.

Vastaa