Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Huono kestävyyskunto ja liikapaino – siinäpä kaksi tekijää, jotka ennakoivat sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä jo lapsuudessa.

LL Aapo Veijalainen

LL Aapo Veijalainen kertoo, että sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijät näkyvät jo lasten valtimoissa. Veijalaisen väitöstutkimuksen tulosten mukaan jäykimmät valtimot olivat lapsilla, joilla huono kestävyyskunto yhdistyi korkeaan kehon rasvaprosenttiin tai vähäiseen vapaa-ajan liikuntaan.

– Nämä tulokset viittaavat siihen, että terveellisten elintapojen omaksuminen jo lapsuusiässä on tärkeää sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisyssä. Alakouluikäisistä lapsista viidesosa on ylipainoisia, korkeintaan puolet liikkuu terveyden kannalta riittävästi ja puolet istuu liikaa ja katsoo televisiota, tekemistä tällä pelikentällä siis riittää Veijalainen summaa.

Kuuntele lisää:

KuunteleKesto: 13’36”

 

Vastaa