Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Terveyskylä.fi-palveluun on avautunut Diabetes-, Palliatiivinen, Päivystys- ja Vatsatalot. Uusien talojen myötä Terveyskylä tarjoaa entistä laajemman valikoiman erilaisia hoitopolkuja ja omahoito-ohjelmia.

Esimerkiksi valtakunnallisesti yhteneväiset ohjeet sekä digitaalisten polkujen luominen helpottavat terveydenhuollon organisaatioiden työtä.

– KYSin erityisvastuualueella on paljon diabetesta sairastavia, joten diabetestalon sisällöistä on täällä todella paljon hyötyä. Diabetestalo tarjoaa luotettavaa, selkeää ja helpommin saavutettavissa olevaa tietoa diabeteksesta, diabetestaloa KYSissä rakentanut sairaanhoitaja Erja Huttunen endokrinologian ja kliinisen ravitsemuksen poliklinikalta toteaa.

Talojen kautta tarjotaan mm. tietoa, tukea, ohjausta, neuvoja, vinkkejä, joiden kohderyhmänä ovat niin terveyspalveluorganisaatioiden asiakkaat kuin näiden omaisetkin, ammattilaisia unohtamatta.

Omapolku ja yksilöllinen digihoitopolku

Omapolku on erikoissairaanhoidon palvelukanava, jolta löytyvät kaikkien Terveyskylän talojen digitaaliset hoitopolut sekä omahoito-ohjelmat. Digihoitopoluille tarvitaan lääkärin lähete tai olemassa oleva hoitosuhde, mutta osa omahoito-ohjelmista tulee olemaan kaikille avoimia.

Digihoitopolku on tietoturvallinen viestikanava potilaan ja hoitavan yksikön välillä. Polku voi sisältää esimerkiksi potilasohjeita, etävastaanottoja, mahdollisuuden sähköiseen ajanvaraukseen, työkaluja oman terveydentilan arviointiin sekä oireiden ja terveysarvojen seurantavälineitä. Jokainen digihoitopolku on suunniteltu kyseiselle potilasryhmälle sopivaksi ja sisältö on sovitettu yksilöllisesti potilaan tarpeisiin.

Terveyskylää rakennetaan Virtuaalisairaala 2.0 -kärkihankkeessa, joka on viiden yliopistosairaanhoitopiirin yhteinen projektikokonaisuus. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Vastaa