Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

kantti.net - koulutus ja oppiminen

Tältä sivulta löydät kantti.net -verkkopalvelun koulutusta ja oppimista käsittelevän materiaalin aikajärjestyksessä.


Kuva: Anne Haapalainen» Sosiaalinen media haastaa oppimisen

Opiskelijat kirjoittamassa blogeja, wikit mediakasvattajina, mesettäminen oppimisprosessina...

Mitä annettavaa sosiaalisella medialla on opetukselle ja oppimiselle? Entä millaista osaamista uudet toimintatavat edellyttävät opettajilta ja opiskelijoilta?

Kuva: Anne Haapalainen» Itä-Suomen liittoyliopistosta muodostuu huippuyliopisto

Kuopion ja Joensuun yliopistojen liittoyliopistohanke toteutuu ja uusi Itä-Suomen liittoyliopisto aloittaa toimintansa vuoden 2010 alusta. Molempien yliopistojen hallitukset hyväksyivät hankkeen ja sen toteuttamisaikataulun toukokuun alussa.

Liittoyliopisto nousee yhdeksi Suomen vahvimmista yliopistoista heti Helsingin yliopiston jälkeen.

Kuva: Kimmo Nyyssönen» Savonian hakijämäärät kasvussa, muualla laskua

Savonia AMK:n hakijamäärät kasvoivat tänä keväänä peräti 11 prosentilla edellisvuodesta. Saavutus on harvinainen, sillä muun maan hakijamäärät ammattikorkeakouluihin laskivat 8 prosentilla.

Savoniassa uskotaan ennakkoluulottoman markkinoinnin ja kahden vuoden tauon jälkeen hakuun tulleiden kahden tutkinnon tuottaneen tulosta.

Kuva: Anne Haapalainen» Maaseutuammatit tutuiksi tilavierailuilla

Maakunnan nuoria houkutellaan maaseutualan opintoihin tutustuttamalla heitä erilaisiin maaseutualan yrityksiin.

Savon ammatti- ja aikuisopiston hallinnoiman Nuori ja lupaava maaseudulle -hankkeen puitteissa sadat nuoret ovat päässeet vierailemaan modernissa robottinavetassa, metsätyömaalla tai maaseudun matkailuyrityksessä. Taustalla on huoli maaseutuyritysten työvoimapulasta.

Kuva: Anne Haapalainen» Oppia suorassa lähetyksessä virtuaaliluokasta

Tämän päivän nuoret ovat kasvaneet ja syntyneet sähköisen median sylissä. Koulun vaativaksi tehtäväksi jää pysyä perässä ja kehittää myös opetusta yhtä nopein teknisin askelin. Näin toteaa virtuaaliopetusta voimakkaasti kehittävän Kuopion klassillisen lukion rehtori Jukka Sormunen. Mutta miltä näyttää ja kuulostaa virtuaaliluokkaopetuksen arki?

Kuva: Anne Haapalainen» Itä-Suomella edessä mittava koulutusremontti

Itä-Suomessa ikäluokkien pieneneminen aiheuttaa mittavan koulutusremontin seuraavan 10 vuoden aikana. Itä-Suomen lääninhallituksen laskelmien mukaan lähimmän seitsemän vuoden aikana 7-15 -vuotiaiden ikäluokat pienenevät peräti viidenneksellä.

Alakoulujen ja lukioiden osalta kuntien pitäisi silti käyttää perusteellisempaa harkinta koulujen lakkautuksissa, sanoo kouluneuvos Matti Hänninen Itä-Suomen lääninhallituksesta.

Kuva: Anne Haapalainen» Verkko-opetus pioneerityöstä koulujen arkeen

70 oppilaitosta, noin 150 kurssia yhteistä verkko-opetustarjontaa, 3600 oppimisaihiota, lähes 200 verkko-opetukseen perehdytettyä opettajaa ja 1000 opiskelijaa.

Suomen laajin verkko-opetustarjonnan kehittämiseen tähtäävä hanke on laittanut verkko-opetuksen lumipallon liikenteeseen Itä-Suomessa. ISOverkoston projektipäällikkö Leena Suonio kertoo, että verkosto on avannut polkuja koulujen toimintakulttuurin muutokselle.

Kuva: Kimmo Nyyssönen» Tietoteknologia ja oppimisen vallankumous

Blogeja, wikejä, pelinomaisia ympäristöjä, nettiyhteisöjä, mesetystä, yhteisöllistä verkko-oppimista ja sosiaalista mediaa - löytyykö tästä listasta haastajaa perinteiselle käsitykselle oppimisesta ja opettamisesta?

Tietoteknologian opetuskäyttöä tutkiva ja kehittävä professori Päivi Häkkinen Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitoksesta toteaa, että teknologia ei tuo pedagogista viisautta, mutta oppimisen vallankumous on jo käsillä.

Kuva: Kari Salmela» Tämä toimii!!

Teknologiateollisuus ry:n masinoima TÄMÄ TOIMII! liikkuvan lelun valmistuskilpailu paisuu vuosi vuodelta.
Vuoden 2007 kilpailuun osallistui jo 9000 lasta, jotka valmistivat Teknologiateollisuuden toimittamista materiaalipaketeista lähes 2300 lelua. Ja minkälaisia leluja. Kuka vielä kaipaa Suomeen lisää luovuutta ja innovaatiota!

Kuva: Kari Salmela» HTK-koulutus lisääntyy Itä-Suomessa

Hallintotieteiden kandidaattitutkintoon tähtäävä koulutus lisääntyy merkittävästi Itä-Suomessa kun opintoja alkavat järjestää kesäyliopistot Kuopiossa, Etelä-Karjalassa, Savonlinnassa ja Kajaanissa sekä Joensuun Avoimessa yliopistossa.
Opintojen edetessä opiskelija hakeutuu tutkinto-opiskelijaksi Joensuun yliopistoon.

Edelliset 10 aihetta

Seuraavat 10 aihetta