Missä koulutetaan tulevaisuuden ammattilaiset?

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Mistä saa oppia ammattiin tulevaisuudessa? Entä onko ilmaisen ja kaikkien saavutettavissa olevan koulutuksen aika tullut tiensä päähän? Nämä kysymykset ovat nyt ajankohtaisia, kun toisen asteen koulutusta kurittavat alituiset supistukset ja rahoitusleikkaukset.

– Koulutuksen järjestäjäverkko uudistuu ja rahoituslaki uudistuu. Toisen asteen koulutuksessa tapahtuu juuri nyt erittäin suuria muutoksia, toteaa Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Esa Karvinen.

Oppositiopuolueiden eduskuntaryhmien hallitukselle jättämän välikysymyksen mukaan päättyvällä vaalikaudella koulutukseen on kohdistettu historiallisen suuret leikkaukset. Esa Karvinen toteaa, että tämä kyllä näkyy ja tuntuu koulutuksen arjessa.

– Meillä on lähdetty siitä, että resursseja karsitaan ensisijaisesti muualta kuin opetuksesta. Silloin mennään kiinteistöihin ja erilaisiin toimintatapoihin. Toki joudumme tarkastelemaan kaikki toiminnon läpi, mutta siten, että oppiminen ja opetus kaikkinensa olisi pääasia.

kuuntele Kesto 8’42”

Katso myös:

Sakky on valmis laajentamaan lukio-opetusta muihin kuntiin

OKM: Aikuiskoulutus Savon koulutuskuntayhtymässä hyvin hallussa

Vastaa