Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Airbnb:n kaltaiset vertaismajoituspalvelut ovat muuttaneet matkailijoiden matkustuskäyttäytymistä monin eri tavoin. Itä-Suomen yliopiston ja Washington State Universityn tutkimus tarkensi käsitystä, millä tavalla vertaismajoituspalveluiden saatavuus ja käyttö vaikuttavat matkustuskäyttäytymiseen.

Tutkimuksessa havaittiin, että vertaismajoituspalvelut kiinnostavat matkailijoita sosiaalisten ja taloudellisten syiden takia. Vertaismajoituspalveluiden käyttäjät ovat yleensä tekemisissä isäntien kanssa, ja vertaismajoituspalveluiden käytöllä voi säästää rahaa verrattuna esimerkiksi hotelleihin.

Vertaismajoituspalveluiden mahdollistamat taloudelliset säästöt laajentavat matkakohteiden valintamahdollisuuksia ja matkojen määrää, kun puolestaan sosiaalisten tekijöiden ansiosta matkailijat matkustavat enemmän ja viipyvät kohteessa pitempään. Taloudelliset säästöt ja isäntien ohjeistukset lisäävät myös matkailijoiden aktiivisuutta matkakohteessa.

Tulokset ovat erittäin positiivisia matkakohteiden näkökulmasta. Vertaismajoituspalveluiden saatavuus alueella lisää matkailijoiden määrää, pidentää heidän viipymäänsä sekä mahdollistaa suuremman kysynnän matkailupalveluille ja aktiviteeteille.

Vertaismajoituspalveluiden suosio on lähtenyt räjähdysmäiseen kasvuun ympäri maailmaa. Esimerkiksi Airbnb tarjoaa majoituspalveluita 190 maassa ja yli 34 000 kaupungissa. Majoittujia Airbnb:llä on jo yli 60 miljoonaa.

Vastaa